Winter ochtendroutine | Skincare

Yayy mijn eerste echte post! We beginnen bij het begin. Zonder een goede huidverzorging wordt je make-up ook niks. Lees hier mijn skincare routine op dit moment. Haarband in en let’s go!

skincare routine producten winter droge huid

Mijn huid

Als eerste is het natuurlijk handig om te weten wat voor huidtype ik heb. Mijn huid is op het moment normaal tot droog, en lichtelijk gevoelig. Mijn T-zone is meer normaal, maar met sommige producten kan het aan de vette kant worden.

Handen wassen

Klinkt vanzelfsprekend, maar er zijn altijd mensen die dit niet doen/vergeten. Was altijd als eerste je handen. Daarna doe ik mijn haarband van The Body Shop in en ik ben klaar om te reinigen!

Philosophy Purity 3-in-1 cleanser skincare routine

Reinigen

Mijn huid reinigen is voor mij dé manier om echt wakker te worden ’s ochtends. Ik gebruik de Philosophy Purity 3-in-1 cleanser samen met de Olaz Regenerist gezichtsreinigingsborstel. Eerst maak ik mijn gezicht en de reinigingsborstel nat, dan doe ik wat van de cleanser op mijn gezicht. Vervolgens gebruik ik een minuutje de Olaz borstel of mijn handen. Daarna lekker afspoelen, en mijn gezicht droogdeppen aan een schone handdoek of tissue. Het fijne aan deze cleanser is dat die niet superveel schuimt en het droogt je huid dus ook niet uit.

Kiko softening toner skincare routine

Toner

Nu is het tijd om toner te gebruiken. Ik gebruik de softening toner van Kiko. Deze heeft een fijne geur en nog beter: een spraydop! Geen gedoe met watjes of het op je hand gieten (niet aan te raden). Het is heel zuinig in gebruik zolang je het op je gezicht sprayt en niet op een watje. Ik gebruik het alleen op een watje als ik wil testen of een cleanser echt heeft gewerkt.
Anders spray ik het (van dichtbij) op mijn wangen en voorhoofd, 3 sprays dus. Daarna verdeel ik het over mijn gezicht door te deppen. Ik spuit het liever niet van veraf op mijn gezicht, omdat ik bang ben dat het overal komt waar ik niet wil dat het komt.

sea line acno day and night cream skincare routine

Dagcreme

De laatste, maar zeker niet de minste stap: je huid hydrateren. Vergeet niet: hydrateren is belangrijk voor ELK huidtype. Ja, dus ook voor de vette huid.
Mijn huid is normaal tot droog in de winter. Jarenlang had ik een vette huid, dus helaas heb ik nog geen ideale crème gevonden voor de droge huid. Ik gebruik nu de Sea Line acno day & night cream. Wanneer je een normale tot vette huid hebt zal deze crème te vet en te dik zijn. Maar, bij een droog huidje trekt ‘ie snel in. Je glimt daarna alleen wel nog een beetje.

rituals sun protection face cream spf 30 skincare routineSPF

Ook in de winter is het belangrijk om je huid te beschermen tegen de zon. Ik ben nu de Rituals sun protection face cream spf 30 aan het proberen. Ik heb er niet veel over te zeggen, het is gewoon een goede crème om elke dag te gebruiken.

Lip balm

Ook de lippen moeten niet vergeten worden. Ik gebruik het liefst de EOS lip balm pomegranate & raspberry. Nu kan ik er weer tegenaan!

Welke producten zijn favoriet in jouw skincare routine?

One thought on “Winter ochtendroutine | Skincare

Geef een reactie