MannyMUA x Makeup Geek Palette | Review & Swatches

Eindelijk is de MannyMUA x Makeup Geek Palette in mijn bezit! Een prachtig palet met een paar heel speciale kleuren, maar ook perfect voor een neutrale look. Lees snel verder voor meer over deze mooie palette!

MannyMUA x Makeup Geek palette verpakking

Toen deze palette voor het eerst in de Makeup Geek shop verscheen, was deze binnen 20 (!) minuten al uitverkocht. Ik ben dus zeker niet de enige die deze palette moest hebben. Helaas kon ik het niet meteen bemachtigen, maar via de e-mailupdates kreeg ik een VIP pre-order link toen het weer back in stock was! De service van Makeup Geek was dus heel goed, ondanks dat ze niet hadden gerekend op deze drukte.

MannyMUA x Makeup Geek palette swatches Makeup Geek

Maar ken je het merk Makeup Geek eigenlijk wel? Makeup Geek wordt gerund door de Makeup Artist (of Makeup Educator zoals ze het zelf liever noemt) Marlena. Het doel in haar leven is om iemand zich nog mooier te laten voelen, en haar passie voor make-up en beauty te delen. Het merk is cruelty free, er wordt niet op dieren getest! Daarnaast zijn de meeste producten ook nog veganistisch, dat betekent dat er geen dierlijke ingrediënten inzitten. In de MannyMUA palette zitten 4 kleuren oogschaduw die karmijn bevatten, een rood pigment dat uit insecten wordt verkregen. Deze zijn dus niet veganistisch. Het zijn de kleuren Aphrodite, Beaches & Cream, Cosmopolitan en Mars.

MannyMUA

“If you don’t like it, then don’t fucking watch it!” zegt Manny in elke video weer. MannyMUA is een beautyvlogger met zo’n 950.000 abonnees! Hij vindt het belangrijk dat jongens en mannen zich ook kunnen uiten met make-up als ze dat willen, en hij vecht voor die gelijkheid. Ooit aan het begin van zijn YouTube-carrière heeft hij gezegd dat het geweldig zou zijn als hij ooit zou mogen samenwerken met Makeup Geek, en het is hem gelukt!

MannyMUA Makeup Geek palette
“This palette can be worn by anyone and everyone regardless of age or race—I wanted to make sure of that! I worked so hard on this palette and I couldn’t be happier with the results!” – MannyMUA

MannyMUA x Makeup Geek Palette

En dan nu over naar de palet zelf! Het doosje waar de palet in zit is al echt Manny, het halve maantje is zijn ‘logo’. Het is holografisch, dus je ziet een prachtig regenboog effect wanneer je het in het licht houdt. Op de achterkant staat nog wat over de samenwerking. Drie kleuren uit de palet zijn bestaande kleuren oogschaduw kleuren, de andere zes zijn uniek! Het palet is vol met warme kleuren en het staat verschrikkelijk goed bij groene ogen.

mannymusxmakeupgeek paletteCIMG3620

Ook het palet zelf heeft een prachtige voorkant, en op de achterkant zijn de namen van de oogschaduws te vinden, in Manny-stijl met een maantje natuurlijk.

MannyMUA x Makeup Geek paletteCIMG3652

De oogschaduw zelf is goed gepigmenteerd en blend heel gemakkelijk! Beaches & Cream is de enige kleur die op mijn huid amper zichtbaar is, maar daarom is het wel een perfecte ‘transition shade’. Artemis en Cosmopolitan hebben een shimmery finish, Luna en Insomnia (deze is duochrome) zijn foiled shadows, en de rest zijn matte oogschaduws. Insomnia is ook in een losse vorm te krijgen bij Makeup Geek, alleen in deze palette komt die in een ‘pressed’ vorm. Dat is natuurlijk veel makkelijker in gebruik.

mannymua x makeupgeek palette names

Tijd voor swatches! Want we willen natuurlijk allemaal weten hoe het er nou in het echt uitziet.

Artemis Beaches & Cream Luna Cosmopolitansora frappe insomnia mars aphroditeswatches mannymua x makeupgeek palette

Insomnia en Mars springen er echt uit! Ik zoek al een hele tijd naar een kleur zoals Mars en dat was de grootste reden voor mij om het palet te kopen. Maar toch vind ik Insomnia misschien wel iets mooier. Mars is wel de enige kleur die een beetje droog aanvoelt als je hem swatcht, maar het geeft helemaal geen problemen wanneer je er een look mee maakt.

De look

Ik heb er een neutrale look met de palet gemaakt, om te laten zien dat deze niet te gek is voor everyday wear. Zouden jullie ook nog willen zien hoe je rood kan gebruiken? Het is namelijk wel de lastigste kleur om mee te werken, maar het resultaat mag er wezen.

neutral eye look manny mua makeup geek
excuse my brows please

Als transition shade heb ik Beaches & Cream gebruikt, in de crease een mix van Sora en Frappe, het buitenste deel van mijn ooglid ook Frappe, en op 2/3 van mijn ooglid Cosmopolitan.

En hier zie je de complete look:


Waar kan ik het dan kopen?

De MannyMUA x Makeup Geek Palette is nou alleen via de website van Makeup Geek te koop. Op dit moment hebben ze het niet op voorraad, maar hier staat in de beschrijving waar je je kan aanmelden voor updates over wanneer die back in stock is!

De Palet kost $45, maar je moet ook rekening houden met zo’n $10 verzendkosten.

Wat vinden jullie er van? Gaan jullie hem kopen? En zouden jullie nog een look met Mars (en Insomnia) willen zien?

7 thoughts on “MannyMUA x Makeup Geek Palette | Review & Swatches

  1. Dit lijkt me een mooie palette. Manny Mua is erg gaaf. Hij weet magie te verrichten met make-up. Ik ken hem sinds kort. Echt gaaf. Ik zou dit palette ook willen kopen.

Geef een reactie