30 dagen no-buy challenge – week 1

Een koopverslaving. Ook ik heb er last van. Iedereen heeft toch wel een dingetje waar je misschien iets té veel van koopt? Bij mij is dat make-up.

Ken je al die 30-day challenges nog? Iedereen zou er eens eentje moeten doen! Ooit heb ik 30 dagen zonder chocola, 30 dagen zonder suiker in de thee en een keer 30 dagen 2 liter water per dag drinken overleefd! Het is geweldig hoe de goede gewoontes na 30 dagen blijven hangen!

31bc637c91e2af1e6745064bf38b9256

Nu de nieuwe gewoonte die ik wil. Minder kopen. Elke dag zie ik weer nieuwe mooie dingetjes op Tumblr, instagram, facebook, tv en echt overal eigenlijk. Ik koop al niet alles, maar wat ik nu wil is helemaal niks kopen.

funny-makeup-memes-instagram-07-550x550

Het verbaast me hoe veel ik eigenlijk koop. Misschien niet in 1 keer heel veel, maar wel elke week minstends één of twee (of acht) dingetjes. Wanneer ik een mascara nodig heb verlaat ik nooit de winkel met alleen een mascara. Ik val gewoon iets te makkelijk voor elke aanbieding en mooie verpakkingen.

Dus. Het doel: 30 dagen geen make-up kopen.

Ik ben begonnen op 3 maart, want 2 maart was mijn laatste aankoop (de MannyMUA x Makeup Geek palette waar ik niet op kan wachten!). Vanaf 2 april (mijn verjaardag!) mag ik van mezelf weer nieuwe make-upjes kopen.

p6vghgm3557b9b810dbb5583122264

Hoe overleef je dat nou? Daar kom ik vanzelf achter en ik zal mijn tips delen, en ik heb er alvast eentje voor jullie:

Tip #1: kijk even niet de reclamefolders! Het is verleidelijk, je ziet iets wat je al een tijdje wil in de aanbieding. Laat de prijzen lekker voor wat ze zijn, het komt vanzelf echt wel weer in de aanbieding. Je kan echt nog wel kijken naar alle dingetjes die je wilt hebben, kijk gewoon niet naar de prijs.

Kijken mag best | Bron: Tumblr
Kijken mag best! | Bron: Tumblr
Hebben jullie nog tips om een no-buy te overleven?

6 thoughts on “30 dagen no-buy challenge – week 1

  1. wow, 30 dagen!? jeetje man, ik deed laatst 10 dagen zonder shoppen, en dat vond ik al moeilijk. Hoe ik het heb overleefd? eh.. ik deed op heel veel sites waar ik normaal winkelde wel steeds van alles in mijn winkelmandje, zonder het echt te kopen, zo lijkt het toch nog een beetje op winkelen haha. Na 10 dagen zag ik in dat eigenlijk meer dan de helft niet nodig had. Zo zou ik dus normaal 40 euro hebben uitgegeven als ik het direct had gekocht en had ik nu maar 15 euro uit gegeven (na die 10 dagen dan he).

  2. 30 dagen zonder.. Ik zou het je ook niet na kunnen doen. Ach ja, je kan meer ergens verslaafd aan zijn! (Gedrag goedpraten – eerste teken van verslaving. Haha!)

Geef een reactie